Skip to content

Füvésztudomány a Mecsek lábánál

Virtuális kiállítás

A Klimo Könyvtárban rendezett kiállítás célja, hogy ízelítőt adjon a látogatóknak a gyűjteményeinkben található kertészeti, botanikai témájú könyvek sokféleségéről. A botanika tudományának reprezentálásán, a herbáriumok és akvarellek bemutatásán túl igyekszünk ráirányítani a figyelmet a jelenkori kutatásokhoz rendelkezésre álló eredeti dokumentumaink széles választékára is.

A látványos akvarellek, valamint a sok esetben kézzel színezett fa- valamit rézmetszetekkel díszített nyomtatványok segítségével a 17–20. század között kísérhetjük figyelemmel a botanika történetének európai és magyarországi professzionális és populáris irodalmának alakulását és ennek vélt hatásait a pécsi olvasóközönségre.

Ezen túl a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertjének alapítási évfordulója alkalmából az intézmény történetén, valamint a jeles kutatók munkáin keresztül bemutatjuk az egyetemhez kötődő tudományos kutatásokat.

A kiállítás 2023. március 31-ig megtekinthető az PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Történeti Gyűjtemények Osztályán.

Segítség a virtuális kiállítás használatához

  • A történet mindig a kezdő diával indul. Ezt követően a látogató lépkedhet a diákon megjelenő nyilak segítségével,  vagy a jobb felső sarokban lévő topológia (tudástérkép) ikonra kattintva a térképes nézeten bármelyik diára kattinthat, ahova lépni szeretne, illetve a bal oldalon lévő menüben felsorolt diák címére kattintva a kívánt diára jut.
  • Jobbra és balra nyilak segítségével tudunk lapozni, egyenesen haladni a történetben. Jobb felső sarokban a topológia ikonja található, melyre kattintva a látogató a tudástérkép nézetre jut. A térképes nézeten egy villogó piros keret jelzi a tartózkodás aktuális helyét, vagyis hogy mely diánál tart a látogató. Ha egy diáról mellékszál indul, azt a bal felső sarokban látható nyíl és alcím mutatja. Ha több mellékszál is indul egy diából, akkor a mellékszálat jelző nyíl ikonra kattintva egymás alatt listában láthatjuk az innen induló mellékszálakat.
Link a kiállításhoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *