Skip to content

Elődeink nyomában. A Jogi Kar száz éve Pécsett

Virtuális kiállítás

Az eredeti kiállítás a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának aulájában volt megtekinthető a 2022/23-as tanév folyamán. A tárlat az Erzsébet Tudományegyetem Pécsre költözésének száz éves évfordulója alkalmával rendezett jubileumi programsorozat részeként készült el a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Történeti Gyűjtemények Osztálya és a PTE Állam- és Jogtudományi Karának együttműködésében. 

A virtuális kiállítás az eredeti tárlat felépítését követi: az egyik szálon elindulva időrendben tekinthetjük át a kar több mint száz éves történetét, majd a másik szálra áttérve tudományterületenként ismerhetjük meg a kar egykori munkatársait és munkásságukat. A két történetszál között akkor tudunk váltani, ha visszatérünk ide, a kezdő diára.

Segítség a virtuális kiállítás használatához

A történet mindig a kezdő diával indul, ezután a két oldalon megjelenő nyilak segítségével lépkedhetünk előre és hátra. A történet fő szálán lévő diákról az elágazó nyilakra kattintva juthatunk el a mellékszálakra. A jobb felső sarokban lévő topológia ikonra klikkelve megjelenik a kiállítás szerkezete a fő- és mellékszálakkal. Ebben a nézetben közvetlenül is ki tudjuk választani a megtekinteni kívánt diát.

Link a virtuális kiállításhoz
További bejegyzéseink


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *