Skip to content

Füvésztudomány a Mecsek lábánál – Kiállításkatalógus

Elkészült a „Füvésztudomány a Mecsek lábánál” című kiállításunk katalógusa, melyben a kiállított tárgyak, herbáriumok, dokumentumok, fényképek és könyvek leírása mellett az egyes kiállítási egységek rövid ismertetése is olvasható.

A Klimo Könyvtárban rendezett kiállítás célja, hogy ízelítőt adjon a látogatóknak a gyűjteményeinkben található kertészeti, botanikai témájú könyvek sokféleségéről. A botanika tudományának reprezentálásán, a herbáriumok és akvarellek bemutatásán túl igyekszünk ráirányítani a figyelmet a jelenkori kutatásokhoz rendelkezésre álló eredeti dokumentumaink széles választékára is.

A látványos akvarellek, valamint a sok esetben kézzel színezett fa- valamit rézmetszetekkel díszített nyomtatványok segítségével a 17–20. század között kísérhetjük figyelemmel a botanika történetének európai és magyarországi professzionális és populáris irodalmának alakulását és ennek vélt hatásait a pécsi olvasóközönségre.

Ezen túl a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertjének alapítási évfordulója alkalmából az intézmény történetén, valamint a jeles kutatók munkáin keresztül bemutatjuk az egyetemhez kötődő tudományos kutatásokat.

A katalógus az alábbi linken érhető el:

A kiállítás virtuális változata is elérhető blogoldalunkon:

A kiállítás 2024. március 31-ig még megtekinthető a Klimo Könyvtárban.

További bejegyzéseink


A bejegyzést írta:

Csiky János
Wirth Tamás

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *