Skip to content

34. Eucharisztikus Világkongresszus virtuális kiállítása

2021 június 26-án, a Múzeumok Éjszakáján nyitottuk meg időszaki kiállításunkat a Klimo Könyvtárban, mely az 1938 májusában Budapesten megrendezett XXXIV. Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszusnak állít emléket.  A tárlaton bemutatásra kerülnek az 1938-as budapesti kongresszus emlékei mellett a korábbi Szent Imre emlékév és a szintén 1938-ban tartott Szent István emlékév eseményei is. Végül a pécsi 1938-as események felelevenítésével zárul a tárlat.

Virtuális kiállításunk révén betekinthetnek a kiállítási vitrinekbe, de a könyvek, folyóiratok, képeslapok mellett érdekességeket, leírásokat is olvashatnak a tárlóban bemutatott eseményekről és a kiállított dokumentumokról is.

Segítség a virtuális kiállítás használatához

  • A történet mindig a kezdő diával indul. Ezt követően a látogató lépkedhet a diákon megjelenő nyilak segítségével,  vagy a jobb felső sarokban lévő topológia (tudástérkép) ikonra kattintva a térképes nézeten bármelyik diára kattinthat, ahova lépni szeretne, illetve a bal oldalon lévő menüben felsorolt diák címére kattintva a kívánt diára jut.
  • Jobbra és balra nyilak segítségével tudunk lapozni, egyenesen haladni a történetben. Jobb felső sarokban a topológia ikonja található, melyre kattintva a látogató a tudástérkép nézetre jut. A térképes nézeten egy villogó piros keret jelzi a tartózkodás aktuális helyét, vagyis hogy mely diánál tart a látogató. Ha egy diáról mellékszál indul, azt a bal felső sarokban látható nyíl és alcím mutatja. Ha több mellékszál is indul egy diából, akkor a mellékszálat jelző nyíl ikonra kattintva egymás alatt listában láthatjuk az innen induló mellékszálakat.

A kiállítás tartalma:

A 34. Eucharisztikus Világkongresszus nyitó napja (1938. május 25.)
A 34. Eucharisztikus Világkongresszus első napja (1938. május 26.)
A 34. Eucharisztikus Világkongresszus második napja (1938. május 27.)
A 34. Eucharisztikus Világkongresszus harmadik napja (1938. május 28.)
A 34. Eucharisztikus Világkongresszus negyedik napja, a búcsúzás vasárnapja (1938. május 29.)
A Szent István emlékév megnyitása (1938. május 30.)

A bejegyzést írta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *